Drage kolege,

Izuzetno nam je zadovoljstvo da Vam predstavimo rešenje za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, iz kompanije Illumina.

Kompanija Illumina je razvila novi pristup u izučavanju genetike, te stvaranja novih sorti i hibrida ratarskih i povrtarskih kultura, usmeren na analizu velikog broja markera, nazvan genotipizacija sekvenciranjem, eng. Genotype by Sequencing.
Omogućava genotipizaciju velikog broja uzoraka, pa možete istovremeno proučavati krmne, industrijske, lekovite i začinske biljake. Inplementacijom ove tehnologije omogući ćete Vašoj proizvodnji postizanje visokih prinosa, vrhunskog kvaliteta, uz otpornost prema abiotičkim i biotičkim stresovima.

Pored navedenih biljnih vrsta, panel je primenjiv i kod svih životinjskih vrsta. Unapređenje stočarstva je navedno kao jedan od imperativa u našoj zemlji. Implementacija genetičkih analiza omogućava povećanje sigurnosti hrane. Rastuća svetska populacija zahteva veće količine kvalitetnijih prehrambenih proizvoda. U isto vreme količina obradivog zemljišta se smanjuje. Jedan od ciljeva genotipizacija je da uspostavi veću efikasnost kako bi se taj jaz smanjio, podržavajući stvaranje sve bolje hrane uz manje resursa i bez poremećaja ekosistema.

Pogledajte video materijal:

 

Više o najnovijim dostignućima možete pročitati ovde

Ne zaboravite da informacije dobijene sekvenciranjem nove generacije dobijaju na značaju sa budućim otkrićima, za razliku od trenutnih metoda koje sa novim otkrićima postaju nedovoljne.
Copyright © *|2017|* *|Elta 90 Medical Science|*, All rights reserved.

Za više informacija obratite se na: mira.kuburovic@elta90ms.com
ili na broj telefona 060/4141602

Our mailing address is:
office@elta90ms.com